Sa scot incarcatorul din priza?

Buna sa va fie inima si bine v-am regasit la un nou articol privind exploatarea instalatiei electrice rezidentiale de joasa tensiune.

A devenit tot mai comod, in zilele noastre, sa ne lasam incarcatorul telefonului mobil in priza, un lucru nu tocmai recomandat. In aceste putem discuta in primul rand despre consumul continuu de energie electrică și potențialul de supraincălzire sau degradare a încărcătorului.

incarcator-in-priza
instalatie electrica

In al doilea rand, scoaterea încărcătoarelor din priză poate prelungi durata lor de viață. Cu cât sunt mai puțin expuse la tensiunea electrică, cu atât componentele lor interne vor suferi mai puțin.

Am putea spune ca există dispozitive inteligente sau prize cu temporizator care pot opri automat alimentarea cu energie electrică a încărcătoarelor după un anumit interval de timp, pentru a evita consumul inutil. Da, corect…insa trebuie tinut cont ca exista riscul de defect propriu acestor dispozitive..si totul doar pentru ca ne e mai comod sa-l lasam in priza.

<pre class="wp-block-syntaxhighlighter-code"><a href="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3858355825148507">https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3858355825148507</a></pre>

Si ar mai fi cva de mentionat: sa scoatem in prima faza incarcatorul din priza si abea dupa din telefon, vom observa ca dupa extragerea acetui din oriza, LED-ul telefonului care ne spune ca e la incarcat, mai ramane aprin 1 – 2 secunde. E practic epuizarea tensiunii electromagnetice din transformator.

E un gest foarte implu si banal, dar ne poate scuti de mai multe posibile defecte si consum ce poate sa apara.

contor electric, bcc electric, dosar interioare

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Servicii electrice

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura