Magnetotermic – un component de circuit

Desigur, magneto-termicul este o componentă esențială în circuitele electrice. Acest dispozitiv combină proprietățile magnetice și termice pentru a proteja circuitele împotriva suprasarcinilor și a supratensiunilor. Principiul său de funcționare se bazează pe inducția magnetică generată de curentul electric care trece prin bobina sa. Când circulația curentului devine excesivă, acesta generează căldură, declanșând o schimbare în proprietățile magnetice ale materialului său intern. Această modificare duce la deschiderea circuitului, protejând astfel restul dispozitivelor și componentelor. Magneto-termicul este util în prevenirea deteriorării și a incendiilor în sistemele electrice, oferind o protecție crucială împotriva suprasarcinilor. In figura 1 aveti un model de magneto termic oferit de cei de la Schneider Electric. https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3858355825148507


Fig.1 Magnetotermic

Fig.2 Contact auxiliar

Acest contact auxiliar poate fi utilizat pentru a indica starea dispozitivului sau pentru a întrerupe/controla alte funcții ale circuitului în care este integrat magneto-tetermicul. Atunci când magneto-termicul se activează din cauza unei suprasarcini sau a unei supratensiuni, contactul auxiliar poate fi folosit pentru a trimite semnale către alte dispozitive sau sisteme, cum ar fi semnalizarea unei defecțiuni sau oprirea altor părți ale circuitului. Astfel, contactul auxiliar poate contribui la monitorizarea și gestionarea eficientă a întregului sistem electric.

Un mic trablou de automatizare exemplificat, va utiliza acel contact auxiliar pt a smnaliza o avarie sau pentru a arata functionarea sistemului prin intermediul unei lampi de culoare verde.

Voi aborda subiectul intr-un articol viitor si ce automatizare putem realiza cu ajutorul acestuia.

contor electric, bcc electric, dosar interioare

Publicat de bcc-electric-automatizari

Firma autorizata ANRE de Proiectare/verificare/executie instalatii electrice de joasa tensiune, Decizie 16273/08.2020

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Servicii electrice

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura